Telefonfülkéknek adtak új arculatot a Kutyapárt passzivistái

A mobilkorszak előtt nyilvános telefonok lógtak a falon, most ingyen kabátoknak és rászorulóknak szánt ételnek, utcai fellépőknek adnak helyet az újpesti aluljáró fülkéi.

2023. november 25., 17:48

Szerző:

Rendhagyó akciót hajtottak végre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) újpesti passzivistái Nagy Dávid polgármesterjelölt vezetésével tegnap éjjel: felújították és különféle hasznos funkciókkal látták el azt a hét, szebb napokat látott telefonfülkét Újpest-központ aluljárójában, amelyekből a telefon már rég eltűnt, azóta eredeti értelmüket vesztve, üresen tátongtak – írta a párt a közleményében.

Mint írták, próbálták megtalálni a terület gazdáját, de egy bejelentés és a saját „kutakodásuk” után kiderült, hogy sem a Fővárosi vagy az Újpesti Önkormányzat, sem pedig a BKK vagy a Telekom nem vállalja magára. Szóval úgy döntöttünk, megcsináljuk mi – fogalmaz a közlemény.

Az első fülkébe Szabadfogas került – ezt az akciót a Kutyapárt minden télen országszerte megszervezi, lényege, hogy a fogason hagyott megunt kabátokat bárki elviheti, akinek meleg ruhára van szüksége.

A második fülke egy Kék mikrót kapott, amit már szintén több helyen bevetettek, ebben tartós élelmiszert lehet otthagyni a rászorulóknak.

A harmadik fülke egy antikvárium lett, ide ingyen elvihető könyvadományokat várnak, a negyedikben pedig egy utcazenészeknek szánt színpad kapott helyet.

Az ötödik fülkébe helyi lakosoknak szóló hasznos információkat, például az önkormányzati képviselők elérhetőségét ragasztották fel, a hatodik pedig abban segít, kihez fordulhatunk baj esetén. Végül a hetedik fülkébe egy pörgethető „Kit utáljunk ma?” kerék került, „ami a kormánypropaganda mintájából tanulva az aktuális ellenségünket segít meghatározni” – írták.

A közleményben az akció anyagi vonatkozásaival kapcsolatban megjegyzik: a projekt anyagköltségét teljes egészében mikroadományokból szedték össze.

A megvalósítás közben kiérkező rendőrök nagyjából két órán át figyelték az akciót, de végül nem avatkoztak közbe.

 (Kép forrása: MKKP)