Távozik Rogán helyettes államtitkára

Megszűnt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős államtitkárának, German Nórának a megbízatása – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozatból. 

2023. március 30., 13:29

Szerző:

A határozat értelmében German Nóra maga mondott le – írja a hvg.hu. Megbízatását a kormányzati igazgatásról szóló törvény 239. paragrafusának 1-es pontja alapján szüntették meg. Ez egyebek mellett azt mondja ki, hogy a Miniszterelnöki Kormányiroda helyettes államtitkára a miniszterelnök politikai igazgatója útján a miniszterelnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat.

German Nóra a kormány oldalán még elérhető önéletrajza szerint 2017-ben kezdett a Miniszterelnöki Kabinetirodán pénzügyi főreferensként. 2018-tól a Miniszterelnöki Kormányiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának titkárságvezetője volt, a következő évtől pedig a kabinetiroda pénzügyi főosztályvezetője. 2021-ben nevezték ki helyettes államtitkárrá.

(Kiemelt képünk: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én. MTI/Kovács Tamás)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.