Távhővel fűt? Van egy jó hírünk!

A napelemeknél néhány héten belül felülvizsgálják a feltáplálási stratégiát, és a zárolás tekintélyes részét megnyithatják, továbbá lehetőség mutatkozik a távhő árának újabb drasztikus csökkentésére az önkormányzatok és vállalkozások számára – mondta az 53. Nemzetközi Gázkonferencián az Energiaügyi Minisztérium (EM) közigazgatási államtitkára kedden Siófokon.

2023. szeptember 26., 13:37

Szerző:

Czepek Gábor hangsúlyozta, a kormányzat számára fontos, hogy ne csak makroszinten, hanem lakossági szinten is törekedjen az ország a függetlenségre az energiaellátásban. Az Energiaügyi Minisztérium felvázolt egy 10 éves, több ezer milliárd forintos energiaszuverinitási munkaprogramot, amely számos nagy fejlesztést tartalmaz – tette hozzá.

„Villamosáramban úgy hisszük, képesek lehetünk a teljes szuverenitás elérésére a '30-as évek elejére” – fogalmazott megjegyezve, hogy a gáz tekintetében nincs ilyen szerencsés helyzetben az ország.

(Kiemelt képünk: A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv Zrt.) Észak-budai Fűtőművének kéménye 2017. január 7-én. MTI Fotó: Mohai Balázs)