Tatabányán a a Fidesz a Mi Hazánk Mozgalommal karöltve azzal kezdte, hogy keresztbe tett az új ellenzéki polgármesternek

2019. november 8., 21:43

Szerző:

A Mi Hazánk Mozgalom és Fidesszel karöltve Tatabányán még azt is meghiúsította, hogy a képviselő-testületi bizottságok többsége megalakuljon – hívja fel a figyelmet a 24.hu.

A Komárom-Esztergom megyei város Szűcsné Posztovics Ilona közgazdász személyében ellenzéki polgármestert választott október 13-án, a közgyűlésben pedig az ellenzék 9 a Fidesz-KDNP 8 helyet szerzett meg. Szerdán, az alakuló ülésen derült ki, hogy a gyakorlatban nem az ellenzéké a többség, a Mi Hazánk Mozgalom egyetlen önkormányzati képviselője ugyanis a fideszesekkel együtt szavazott, így még az szmsz-t sem sikerült elfogadni, a Fidesz-KDNP-Mi Hazánk Mozgalom szövetség nem támogatta az új polgármesterek megválasztását és a bizottságok megalakulását sem. Mindössze két bizottságnak, a pénzügyinek és a gazdaságinak sikerült felállnia, ami elég az alapszintű működéshez.

A fideszesek Boda Bánkkal, a Mi Hazánk Mozgalom politikusával együtt arra hivatkozva utasították el az szmsz megszavazását, hogy nem volt elég idejük tanulmányozni a dokumentumot, és a bizottsági tagok névsorát sem.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.