Fideszes politikus: ezer sebből vérzik a költségvetés

„Ezer sebből vérzik, mert nem lehet jobbat csinálni” – mondta Tasó László, az országggyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnöke egy bizottsági ülésen a költségvetésről, majd egyetértett Gyurcsány Ferenccel.

2023. június 21., 17:31

Szerző:

Az országggyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnöke, a fideszes Tasó László a június 20-ai bizottsági ülésen azt mondta az Orbán kormány 2024-es költségvetéséről, hogy „ez a költségvetés természetesen ezer sebből vérzik, de a lehető legjobb vagy a legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben, ez a helyzet”. A jegyzőkönyv szerint újra szót kért Tasó László, mert nem szeretné, ha a sajtó csak azt ragadná ki hogy azt mondta, hogy a költségvetés ezer sebből vérzik, de magyarázkodása közben is elmondja újra, sőt hozzá teszi, hogy „ez a költségvetés most a legkevésbé rossz magyarul, mert jót nem lehet csinálni”.

„Egy ellenoldalban lévő politikustól hallottam, ő azt mondta: egy költségvetés nem számok, hanem szándékoknak a kérdése és csomagja. És ebben igaza van, a mi szándékunk az, hogy az inflációt 6 százalék környékére szorítsuk vissza, támogassuk a családokat, a rezsivédelmet megvédjük. Ezt a mondatot egyébként Gyurcsány Ferenc mondta. Köszönöm szépen” 

– áll a jegyzőkönyvben.

A fideszes Tasó László egyébként Facebookon oldalán a 2024-es költségvetéssel kapcsolatban azt írta, hogy a „2024. évi nemzeti költségvetés, a védelem költségvetése”. 

(Kiemelt képünkön: Tasó László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Fotó: Tasó László Facebook oldala)