Szentkirályi Alexandra lesz Karácsony Gergely kihívója?

Tarlós István szerint a kormányszóvivő ideális jelölt lehet a posztra.

2023. június 15., 07:28

Szerző:

Tarlós István volt főpolgármester szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ideális főpolgármester-jelölt lenne Karácsony Gergely ellen a soron következő választások idején. 

„Nyilván nem az én feladatom és kompetenciám eldönteni, ki legyen a kormánypárt jelöltje, nekem erre nincs se felhatalmazásom, se jogosítványom, de elég hosszú ideig betölthettem ezt a pozíciót, ősbudaiként viszonylag jól ismerem a várost, a saját politikai közösségemnek pedig használni szeretnék, ezért elmondom, hogy szerintem talán volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni” – mondta Tarlós István a hirado.hu-nak egy interjúban.

Tarlós szerint a kormányszóvivő jól szerepel a felméréseken, van városvezetési tapasztalata és öt évig főpolgármester-helyettes is volt. Sőt, szerinte a női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna Szentkirályinak. A volt főpolgármester azt is hozzátette: „a másik kérdés az, hogy hányan fognak a mi jelöltünkkel szemben állni, hogy Gyurcsányék beállnak-e például Karácsony mögé”.

Korábban Karácsony Gergely egy interjúban azt mondta, nincs mitől tartania, a Fidesz nem tud olyan jelöltet állítani vele szemben, aki labdába rúghatna. 

(Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. október 13-án.
MTI/Balogh Zoltán)