Tarajos sül terrorizálja Lagzi Lajcsit, veszélyes fenevad ólálkodik a zenész birtokának környékén

2020. június 13., 10:40

Szerző:

Noha Észak-Afrikában honos, de itthon is egyre többen tartják azt

a veszélyes állatot, amely Lagzi Lajcsi birtokán tűnt fel a napokban.

A tarajos sül valóban veszélyes, mivel ha kilátástalan helyzetben érzi magát, akkor támad. Akár egy oroszlánnal is képes végezni.

Természetesen a zenész komolyan veszi az állat jelenlétét – számolt be róla a Blikknek. „Nagyon megijedtem, amikor ezt a tarajos sült megláttam, ráadásul a csapása alig 150 méterre van a házunktól. Az erdész barátom is igazolni tudja, tarajos sült láttunk, mert velem volt. Sajnos, mire lefényképeztük volna, a fák közé iszkolt. Ekkor vettük észre rajta azokat a hosszú tüskéket, amelyekkel nemcsak komoly sérülést tud okozni, hanem fertőzést is.”

Két tarajos sül, köztük a kicsinyük. (Képünk illusztráció)

Lagzi Lajcsi a gyerekeit is félti, mert nem szeretne kórházba menni egy tarajos sül okozta sebfertőzéssel. Noha kisebb példány volt, a zenész szerint ha a szülei is a közelben vannak, akkor azt támadásként is értékelheti az állat. Most egy vadkamerával próbálja lencsevégre kapni a betolakodót.

Both Zoltán vadállatbefogó szívesen elkapná a sült. Mint a lapnak elmondta, itthon csak engedéllyel szabad tartani és gyanúja szerint egy nyitva felejtett ajtón távozhatott a kifutójából. A szakember azt tanácsolja,

semmikép sem közelítsék meg.

A Blikk emlékeztetett, nem a tarajos sül az egyedüli vadállat, ami Lajcsi birtokán felbukkan. Korábban a kutyái mosómedvékkel is verekedtek.

Nem ő az egyedüli híresség, akinek a környékén vadállatok bukkannak fel. Borbás Marcsi kertjét is több alkalommal túrta fel egy szarvas.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.