76 tonna táppal nem tudott elszámolni a bábolnai sofőr

A komáromi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 44 éves férfit, aki a kiszállított takarmánnyal sajátjaként rendelkezett.

2020. szeptember 29., 09:13

Szerző:

Egy bábolnai cég takarmánykiszállítással foglakozó sofőrje 2018. decemberében több mint 76 tonna különféle tápot nem szállított le a megrendelőknek, számol be a police.hu. 

Azzal sajátjaként rendelkezett és másoknak értékesítette, így több millió forint kárt okozott a cégnek. A sértett 2020. júniusban tett feljelentést a Komáromi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították és 2020. szeptember 28-án a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A 44 éves M. László gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte, ellene nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. 

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.