Tankolna a Balatonnál? Nem fog

A következő hetekben benzinhiány alakulhat ki a balatoni kutakon. 

2022. augusztus 3., 10:43

Szerző:

Szinte biztosan nem lehet majd tankolni a Balatonnál a következő egy-két hétben – mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Reggeli című műsorában.

A szakértő szerint a következő egy-két hét kritikus időszak lesz részint a turisták miatt, részint abból kifolyólag, hogy a MOL eddigi történetének legnagyobb  karbantartása kezdődik augusztusban. A munkálatok két hónapon keresztül zajlanak több ezer szakember részvételével.

Az így kieső mennyiséget úgy próbálják pótolni, hogy ebben az időszakban a magyar stratégiai készletből látják el a kutakat, viszont hangsúlyozta, hogy ebből a készletből megint csak a nagyok fognak kapni, a kisebb benzinkutak nem, így arra kell számítani, hogy többen Veszprémbe járnak majd be tankolni. 

Bujdosó kifejtette, hogy a szakma szerint az üzemanyaghiányra az lenne a megoldás, ha kivezetnék az üzemanyag hatósági árát. 

(Kiemelt fotó: A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyik, napelemekkel is felszerelt üzemanyagtöltő állomása, a főváros XII. kerületében, az Istenhegyi úton. MTVA/Bizományosi: Róka László)