Hozzák a Leopárdokat, katonák lepik el az utat Hegyeshalom és Tata között

2020. július 20., 18:00

Szerző:

Hozzák a Leopárdokat, katonák  lepik el az utat Hegyeshalom és Tata között

A honvédség új harckocsijainak szállítása miatt kedd estétől katonai konvoj halad át több forgalmas útszakaszon - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Közleményük szerint tervezetten kedd este 10 óra és szerda reggel 6 óra között szállítják a Magyar Honvédség új Leopard 2A4 harckocsijait Hegyeshalom határátkelőhelytől az M1-es autópályán a 67-es számú kihajtó felé, az 1-es számú főúton a tatai laktanyába.

Bemutatták Münchenben a Magyar Honvédség újbeszerzésű Leo
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel méretük és sebességük, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását az konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják - írta a HM.

a Leoprad 2A4-es harckocsikból 12 darab érkezik Magyarországra, további 44 darab Leopard 2A7+HU harckocsit pedig 2023-tól szállítanak hazánkba.

 

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.