Tállai András azzal riogat, hogy adóterrorra készül a baloldal

Az Orbán-kormány azért csökkenti az adókat, hogy lehetőséget teremtsen.

2021. július 2., 11:24

Szerző:

„Aki nem akar negyven százalék adót fizetni, aki nem akarja, hogy elvegyék a kedvezményét, annak egyértelmű lesz a helyzet a 2022-es választás alkalmával” – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Az államtitkár szerint Gyurcsány Ferenc nemrégiben elszólta magát, amikor elvetemültnek és ésszerűtlennek nevezte az adócsökkentést. Véleménye szerint hatalomra kerülve, brutális megszorításokra készül a baloldal, és valóságos adóterrort alkalmazna egyes társadalmi és gazdasági csoportok ellen.

 

„Kőkemény adóemelések lesznek, ha a baloldal hatalomra kerül"

– mondta Tállai András.

Szerinte az utóbbi években kiderült, hogy a baloldal nem gazdaságpolitikai eszközként tekint a közteherviselésre. A mostani Fidesz-KDNP-kormány azért csökkenti a különböző adókat, hogy lehetőséget teremtsen: a nagyobb keresetre, a munkahelyteremtésre, a beruházásokra, vagyis arra, hogy mindenki elérhesse a jólétet, de legalábbis a jobb létet.

Véleménye szerint a baloldal arra használja az adórendszert, hogy elvegyen, hogy megbüntessen különféle társadalmi vagy vállalkozói csoportokat, hogy megfélemlítse, ilyenformán is terrorban tartsa azokat, akiket valamiért nem kedvel.

A baloldali kormányzás idején sokszor bosszúból, valamiféle torz világkép mentén születnek az adószabályok – mondta.

Amikor legutóbb Gyurcsányék voltak hatalmon, a felső kulcs negyven százalék körüli elvonást jelentett. Ennek akkor az lett a vége, hogy a brutális elvonás miatt sok helyen egyszerűen elmaradt a béremelés. Nem volt értelme. A baloldal most ezt akarja visszahozni – mondta Tállai András.

Másik példaként hozta fel, hogy azt mondják, fizessenek nagyobb adót a közepes és a nagyobb cégek. Korábban, a Gyurcsány–kormány idején is volt ilyen. Alig jöttek Magyarországra befektetők, alig volt munkahelyteremtés, és ebben vaskos szerepe volt a magas adónak. Ezt is vissza akarják hozni. De elvennék a családok kedvezményét is. Értelme, indoka ennek az ötletnek sincs – mondta Tállai.

(Kiemelt kép: Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.