Júniustól nem lehet szülni a Mohácsi Kórházban

Június elsejétől nem lehet a Mohácsi Kórházban szülni, az érintetteket a jövőben a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján látják el.

2022. június 1., 15:16

Szerző:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el” – közölte a Mohácsi Kórház főigazgatója az egészségügyi intézmény honlapján.

Viszont a nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és a „ún. progresszív ellátási szintnek felelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház. A Telex cikke szerint azért is hozhatták meg ezt a döntést, mert alacsony a szülésszám Mohácson.

A Másállapotot a szülészetben Facebook-oldal az erről szóló posztjában kritizálta döntést, ugyanis az szűkíti a nők és családok mozgásterét, akik Mohácson terveztek szülni, akik szerettek volna Mohács környékén intézeten kívül szülni, és a túlterheltség miatt negatívan hathat a pécsi intézményben szülőkre is. Az oldal emellett megemlítette, hogy a pécsi szülészetet éppen felújítják, amely előreláthatólag 3 hónapot vesz igénybe. A felújítási időszak alatt a szülőszobát egy emelettel feljebb alakítják ki a fő épület második emeletén.

Pécs és Mohács között nagyjából 47 kilométer a távolság, ami autóval több mint fél óra utazást jelent.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Mónus Márton)