Szörnyű támadás érte a fideszes aktivistákat: felolvastak nekik a Btk.-ból

2017. december 13., 10:38

Szerző:

A szegedi Fidesz jó ideje azzal kampányol, hogy Botka László polgármester migránsokkal telepítené tele a várost. A valóságalapot teljes mértékben nélkülöző riogatással azután sem hagytak fel, hogy Botka visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Ennek részeként külön helyi konzultációt is indítottak, amelynek keretében személyesen is felkeresik az embereket Szegeden, hogy külön is megkérdezzék tőlük: „Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?”, továbbá Védjük meg Szegedet! feliratú standokon aláírásokat is gyűjtenek.

Egy ilyen standnál akcióztak kedden civilek; tucatnyian odamentek, és egyszerre felolvasták a Büntető törvénykönyvből a közveszéllyel fenyegetésre vonatkozó paragrafust – adta hírül a 24.hu. Erről videofelvétel is készült, amelyen az látható, hogy a két fiatal aláírásgyűjtő nő szinte azonnal a civilek érkezésekor elhagyja a standot, és távozik a helyszínről, még egy mappát is hátrahagynak, amelyben feltehetően az aláírásgyűjtő ívek vannak. A civilek a kinyomtatott Btk.-paragrafusokat a standon hagyták, és távoztak.

A kormánypárti Szeged Ma című bulvárportál ehhez képest azt állította, hogy a civilek nekirontottak a Fidesz-aktivistáknak, „a banda elfoglalta a standot, és menekülésre késztették az aláírásokat gyűjtő két asszonyt”. Mihálffy Béla önkormányzati képviselő azt állította, hogy sötét ruhás emberek szórólapot osztogattak és dobáltak szét, és hozzátette: bízik abban, hogy a rendőrség előállítja őket, és „a jövőben ilyen cselekedetet nem tudnak elkövetni”.

Itt a videó, döntse el mindenki, mit csinált a veszedelmes, sötét ruhás banda:

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.