Szombaton újra rekordot döntött az előválasztás résztvevőinek száma

Több százezer olyan szavazó adta le a voksát a második fordulóban, akik az első fordulóban nem vettek részt.

2021. október 17., 08:33

Szerző:

Szombaton több mint 118 ezre szavaztak az előválasztáson, így az országos előválasztás történetében újabb rekord dőlt meg a napi részvételi adat terén, írja az Országos Előválasztási Bizottság vasárnapi közleményében.

Az előválasztás utolsó napján 118 425-en szavaztak az ellenzék két miniszterelnökének valamelyikére. A sátrakban 88 380-an, online pedig 30 035-en voksoltak. A szavazatokat vasárnap reggel kezdik el számolni és később sajtótájékoztató keretében jelentik be, ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben.

A második fordulóban összesen 662 016-an adták le szavazatukat.

Az elmúlt egy hétben 219 991 olyan ember szavazott, aki az első fordulóban nem tette meg. „A végleges teljes adat némiképp eltérhet az eddig naponta közölt adatok összegétől. Ennek az az oka, hogy a napi online adatok statisztikai célú zárása 22 óra körül történt, így néhány, a zárás és éjfél között leadott szavazat csak a most összesített részvételi adatokban jelent meg” – teszik hozzá.

(Kiemelt kép: Országos Előválasztási Iroda)

19:45

Egyes sajtóhírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott, a számlázás időpontja visszakerül a megszokott időpontra – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2022. szeptember 29., 14:05

Péntek 16 órától hétfő 04:30-ig a Nemzeti Vágta átveszi a terepet a Hősök tere körül. Péntektől máshogy fognak járni a buszok is a hétvégén, az 1-es metró viszont sűrűbben közlekedhet a rendezvényre látogatók miatt.

2022. szeptember 29., 13:32

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.