Migrént okozhat a szombati időjárás

Migrént okozhat a szombati időjárás: gyenge hidegfronti hatásra kell felkészülnünk. 

2024. március 1., 20:05

Szerző:

Gyenge hidegfronti hatás tapasztalható a szombati időjárás miatt, ezt a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése lehet a legáltalánosabb panasz.

Dél felől csökken a felhőzet, de északon erősen felhős marad az ég. Estétől kelet felől ismét felhősödés kezdődik, a Dunától keletre beborul az ég, a Dunántúlon viszont kevés lesz a felhő, viszont többfelé képződik köd – írja a HungaroMet

.
Szombaton a köd megszűnik, gomolyfelhők képződnek, a keleti országrészben a zárt felhőtakaró lassanként szakadozik, de északkeleten tartósan borult marad az ég. Késő estig csak helyenként, az éjszaka második felében és szombaton kezdetben a keleti megyékben és a középső országrészben több helyen lehet eső, zápor, később csökken a csapadék esélye.


A délkeleti, keleti szelet élénk, pénteken néhol erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 10 fok között valószínű.


A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között alakul.

Gyenge hidegfronti hatás tapasztalható, ezt a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése lehet a legáltalánosabb panasz.

Csapadékos az időjárás Európában

Északnyugat-Oroszországtól Skandinávián és a Brit-szigeteken át Franciaországig, valamint a Mediterráneum középső és keleti részén ciklonok teszik változatossá az időjárást. Ezeken a területeken többfelé erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen fordul elő csapadék. Ez többnyire eső, de Oroszországból havazásról, hózáporról érkezik jelentés. Néhol kiadós, 40 mm-t meghaladó napi csapadékösszeg is előfordul.
A görög partok közelében néhol zivatar is kialakul.


Az Ibériai-félszigeten és a Kelet-európai-síkságtól Közép-Európáig anticiklonok helyezkednek el, Portugáliában és Spanyolországban ennek köszönhetően nyugodt, napos, meleg az időjárás.


Ehhez képest a keleti anticiklon területén néhol ködös, a nyugati peremén erősen felhős az idő, hideg kontinentális levegő tölti ki ezt a légköri képződményt.


A Kárpát-medence időjárását szombat estig a tőlünk délre található ciklon határozza meg, ennek felhőzete már megérkezett, belőle több hullámban csapadék is várható.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:  fairpharma via Pixabay)