Többször is mozgáskorlátozottak helyére parkolt Szita Károly kaposvári polgármester

Több, más időpontban készült fotó is megjelent a helyi sajtóban arról, amint a polgármester szolgálati autójáról, amint a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen áll a helyi kórház parkolójában. 

2022. augusztus 1., 23:44

Szerző:

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester autóját lefotózták, ahogy elfoglalja a kaposvári kórház területén található mozgáskorlátozott parkolót – írja a kpsvr.hu. A kaposvári portál egy szemtanúra hivatkozva állítja, hogy az autót – amelyet rendszám alapján egyértelműen a polgármester szolgálati autójaként azonosítottak be –, hogy a járművet maga a polgármester vezette. 

Mint írják, ráadásul nem ez volt az első eset, hiszen június 15-én szintén lefényképezték a polgármester autóját, ahogy a mozgáskorlátozott parkolóban parkol. Ráadásul pont úgy, hogy aki kerekesszéket is használ, az egyik oldalról sem tud mellé parkolni, mivel a két parkoló közötti, sárga csíkozott területet teljes egészében elfoglalta a fekete Skoda, ami pont azért van felfestve, hogy több helye legyen a mozgáskorlátozott személynek kiszállnia a gépjárműből.

(Kiemelt képünk: Szita Károly (Fidesz-KDNP) kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke az Áder János köztársasági elnökkel tartott sajtótájékoztatón, megbeszélésüket követően a Sándor-palotában 2021. november 16-án. MTI/Bruzák Noémi)