Színtiszta rasszizmussal jött a Mi Hazánk Mozgalom ingyenes lapja

2019. április 4., 16:40

Szerző:

Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalma valamiért szükségét érezte annak, hogy saját, ingyenes közéleti lapot indítson, amit postaládákba bedobálva is terjesztenek, de az oldalukról is le lehet tölteni. Toroczkaiék nem találták kellően radikálisnak egykori pártjukat, a néppártosodott Jobbikot, ezért alkottak valami radikálisabbat.

Facebook-oldalukon azt írják, hogy ők öncélú politikai sárdobálás helyett pozitív jövőképet akarnak adni a magyarságnak. Ehhez képest ingyenes lapjukban megjelent egy cikk, aminek szinte minden egyes sora rasszizmus és hergelés. Ez arról szól, hogy szerintük az egész országban „tombol a cigánybűnözés”, de a Mi Hazánkon kívül mégsem törődik egy párt sem az ártatlan áldozatokkal.

„Egy olyan korban élünk, amikor sokkal fontosabb az úgynevezett politikai korrektség, mint az igazság kimondása. Olyan korban, amikor már a cigány szó kimondása is bűn, nemhogy a cigánybűnözés tényére és problémájára való rámutatás. Ha a cigányok szexuális erőszakot vagy garázdaságot követnek el, súlyosan bántalmaznak valakit, már fel sem kapjuk a fejünket, csupán akkor kezdünk beszélni a problémákról, ha már haláleset is történt

– szól az írás első két mondata.

Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozg
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A mozgalom szerint a „cigánybűnözés” felszámolásához egyrészt nem csak akkor kell megszólalni, amikor már halálesetig fajult a probléma, és nem szabad befogni a fülünket a cigánybűnözés szó hallatán.

Az ezután következő „úgynevezett” érvelés viszont egészen elképesztő:

– A második, hogy merjünk rámutatni a tényre: a cigányok sok esetben más képességbeli és vérmérsékletbeli jellemzőkkel bírnak, így nem érdemes mindig az integrációhoz ragaszkodni; amikor a szükség úgy kívánja, mutassunk rá a szegregáció szükségességére!

– írják így, és nem máshogy.

Hozzáteszik, hogy a szegregáció csak a liberálisoknál szitokszó, a cigányok ennek szélsőséges formájára törekszenek. Ezt az a kezdeményezés mutatja, hogy a romák négy északi megyéből terveznek egy Roma tartomány nevű, autonóm területet kiszakítani. Az írás Apáti István országgyűlési képviselő szavaival zárul, miszerint a Mi Hazánk minden ilyen törekvést csírájában fog elfojtani, és nem lesz második Trianon.

Miközben a Mi Hazánk országos cigánybűnözést vizionál, aktivistái épp a múlt hétvégén vertek szét egy szegedi roma rendezvényt, ahol melegekről szóló filmvetítés zajlott. Az eset után a Párbeszéd feljelentést tett. Ezt követően Toroczkai László bejelentette, hogy mozgalmuk szintén feljelentést tesz, mivel aktivistáik a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságukkal akartak élni, de a szervezők megakadályozták őket ebben, lökdösni kezdték az aktivistákat, összetépték a Stop homoszexuális propaganda feliratú molinójukat, majd öt percre rájuk zárták az ajtót.

És akkor itt halkan jegyezzük meg, hogy a Mi Hazánk is Brüsszelbe készül, európai parlamenti listáján pedig egy jogerősen elítélt bűnöző is szerepel. Gulya Tibor devizahiteles „szakértőként” tevékenykedett. Tavaly márciusban a Fővárosi Törvényszék hamis tanúzásra való felbujtás és zugírászat bűntette miatt jogerősen 2 év börtönre, valamint pénzbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

 

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.