Elárulta Szilágyi Áron milyen rémálma szokott lenni

Az olimpiai aranyérmes nem hagyja abba a világraszóló siker után sem pályafutását. 

2021. július 29., 09:29

Szerző:

Szilágyi Áron a Radio 1-nek adott interjújában elmondta: attól fél a legjobban, hogy lekési valamelyik versenyét. A késés visszatérő álma a versenyzőnek. Szilágyi Áron hozzátette, hogy ő sem érti a dolgot, mert még sosem volt ehhez hasonló traumatikus élménye. Szilágyi Áron a következő olimpián még feltétlenül ott akar lenni. Versenybe akar újra szállni az olimpiai aranyéremért és elnyerni azt negyedszer is. A következő olimpiát a francia fővárosban, Párizsban rendezik majd. 

Sebestény Balázsnak azt elmondta a magyar vívó, hogy nagyon jól küzdő és izgalmas játékot játszó vívókat is látott az olimpián, olyanokat, akik már negyvenes éveikbe lépnek hamarosan. Ezért sem gondolkodik azon, hogy befejezze pályafutását. Mint mondta a világ egyik leggyorsabb sporteszköze a kard, a puska után. Emiatt egy bírónak nagyon nehéz dolga van a kétes helyzetekben. Annyira gyors a pengemozgás, hogy már videóbírót is alkalmaznak a versenyeken. 

A műsorvezető kérdésére, miszerint nekik laikusoknak lenne-e bármi esélyük az olimpikonnal szemben, Szilágyi Áron szerényen csak annyit felelt: egy pontot simán szereznétek.

(Kiemelt kép: Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.