Visszatért Szijjártó Péter, és a baloldalt ekézve tett nagy bejelentést

Két nap után jelentkezett. 

2021. augusztus 23., 09:19

Szerző:

A magyar külügyminiszter két nap csend után újra posztolt a közösségi oldalán. Szijjártó Péter hétfői Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy a WHO főigazgatójával találkozott. A külügyminiszter néhány képpel tarkítva azt is elárulta, Tedros Adhanom a koronavírus-járvány kitörése óta először Magyarországra látogatott el.

A külügyminiszter nosztalgikusan mesélte el, hogy a főigazgatóval való ismertsége egészen közös külügyminiszteri időszakukra nyúlik vissza. Tedros Adhamon ugyanis 2012 és 2016 között Etiópia külügyért felelt. „A WHO főigazgatójaként hozzánk látogat el először a válság kirobbanása óta. Nála dolgoznak a világ legjobb járványügyi szakértői, akik egyértelműen azt mondják, hogy az oltás jelenti az igazi védelmet a koronavírussal szemben. Velük vitatkozik az oltásellenes baloldali ellenzék” – írta posztjában Szijjártó Péter. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.