Saját Facebook-oldalán állt bele Szijjártó Péterbe Ujhelyi István

A külügyminiszter bűne azt volt, hogy ekézte a baloldalt. 

2021. augusztus 23., 10:12

Szerző:

Szijjártó Péter hétfőn újra megjelent a nyilvánosság előtt a Facebookon, és miközben bejelentette, hogy a WHO főigazgatója a világjárvány betörése óta elsőként Magyarországon tette tiszteletét, nem felejtett el egyet odaszúrni a szerinte oltásellenes baloldalba sem. A poszt felhergelte a Magyar Szocialista Párt (MSZP) EP-képviselőjét, Ujhelyi Istvánt, aki a külügyminiszter saját oldalán tisztázta, ki az oltásellenes. 

A külügyminiszter legutóbbi posztjában képekkel alátámasztva demonstrálta, hogy a WHO főigazgatójával, Tedros Adhamonnal találkozott. Eközben gyorsan párhuzamot vont a baloldal és az oltásellenesek között. Az WHO főigazgatóját szóba hozva azt mondta: „Nála dolgoznak a világ legjobb járványügyi szakértői, akik egyértelműen azt mondják, hogy az oltás jelenti az igazi védelmet a koronavírussal szemben. Velük vitatkozik az oltásellenes baloldali ellenzék”. Ez verte ki a biztosítékot Ujhelyi Istvánnál, aki kommentben tette helyre a külügyminisztert. Azt írta: „Ez eléggé félrement megint Miniszter úr! Egy oltásellenes politikai erőt ismerünk: a Fidesz fiókszervezetét, a Mi Hazánk Mozgalmat”.

(Kiemelt kép: Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.