Szijjártó Péter visszavágott az angoloknak a rasszista magyar szurkolók ügyében

Angol rasszizmust emlegetett.

2021. szeptember 3., 12:47

Szerző:

Nagy port kavart a tegnapi magyar-angol vb-selejtező a Puskás Arénába, miután az angol játékosokat rasszista inzultusok érték, a fütty és huhogás mellett rendszerint meg is dobálták őket a lelátóról. A hírre Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken reagált Facebook-oldalán, amelyhez a Wembley-ben készült EB-döntő előtti perceket mutatta meg. A külügyminiszter rákontrázott a vádakra, a videón ugyanis hallatszik, az olasz csapatot angol szurkolók kezdték el kifütyülni, miközben azok saját himnuszukat hallgatták. 

„Az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi «ellenséges budapesti hangulat miatt». Az alábbi felvétel a Wembley-ben készült az EB-döntő előtt. Az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette. Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat?” – írta Szijjártó Péter rövid videójához pénteken. 

Korábban írtunk róla, hogy az Európa-bajnoki döntős angol válogatott játékosai ellenséges légkört tapasztaltak a telt házas Puskás Arénában rendezett mérkőzésen, ezért az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordul a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.