15 ezer szurkoló egyszerre fütyülte ki Szijjártót

A magyar külügyminisztert az MVM Dome-ban fütyülték ki. 

2022. június 6., 10:06

Szerző:

Nem csak a térdeplő angol válogatottat fütyülte ki a magyar gyerekszurkolók egy része szombaton a Puskás Arénában – vasárnap, a női kézilabda Bajnokok Ligája döntője után a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter is füttyszót kapott Budapesten, az MVM Dome-ban, írja a Magyar Hang. 

Győri Audi Eto KC–Vipers Kristiansand döntőt követően egyéni díjakat is kiosztott a nemzetközi kézilabdaszövetség, és a Final4 turné MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa a két mérkőzésen összesen 19 gólt szerző Markéta Jerábková lett. Mielőtt a Vipers Kristiansand cseh játékosa megkapta volna  a díjat, a színpadra szólították Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy adja át az elismerést.

Szijjártó elég komoly füttyszót kapott a 15 400 néző jelentős részétől, a ceremóniát felgyorsították emiatt: azonnal szólítva a játékost, hogy azt követően a füttyszót felváltsa a sportoló teljesítményéért járó taps. A külügyminiszter sietve tűnt el a pályáról.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.