Szijjártó Péter egészen Marokkóig repült

Szijjártó Péter szerint a migráció megállításának legjobb módja az azt kiváltó okok megszüntetése.

2023. november 15., 11:11

Szerző:

„Az európai biztonság egyik előfeltétele az afrikai biztonság és stabilitás. Afrika rendkívül gyorsan növekedő lakossága, az egyre több fegyveres konfliktus és a beruházások, fejlesztések elmaradása miatt egyre durvább migrációs hullámok törnek ki Afrika irányából Európa felé” – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán, miután szerda hajnalban Marokkóba érkezett.

Hozzátette: a migráció megállításának legjobb módja az azt kiváltó okok megszüntetése, ezért Európának igazi partnerséget és hatékony együttműködést kell felépítenie az afrikai stabilitást garantálni képes országokkal.

Mint írja: Marokkó az afrikai stabilitás egyik pillére és Európa észak-afrikai védvonalának egyik legfőbb bástyája. A Marokkóval való hatékony együttműködéssel és jól célzott afrikai fejlesztési programokkal elérhetjük stratégiai célunkat: az Afrikából Európába irányuló migrációs hullámok megállítását.

(Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.