Szijjártó: hosszú csatát vívtunk, de megérte!

Átment a hatodik brüsszeli szankciós csomag - közölte a külgazdasági és külügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós országok nagykövetei csütörtökön jóváhagyták az Oroszország elleni újabb büntetőintézkedések végső szövegváltozatát.

2022. június 2., 18:32

Szerző:

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán úgy értékelt: „hosszú csatát vívtunk, de megérte. Megérte ellenállni a nyomásgyakorlásnak, megérte szembe menni a nemzeti érdekeink feladását követelő mainstreammel és megérte elviselni számos európai politikus és újságíró hazug vádjait”.

A magyar diplomácia vezetője hozzátette: 

megérte, mert a csővezetékes szállításnak adott szankciós mentességgel meg tudtuk védeni hazánk energiaellátásának biztonságát. Ha nem harcoltunk volna, akkor ellehetetlenült volna Magyarország kőolajellátása és a gazdaság leállt volna.
 

Szijjártó Péter bejegyzésében kitért arra, hogy Kirill (orosz) pátriárkát „végül sikerült levetetnünk a szankciós listáról”. „Ez számunkra elvi kérdés volt, hiszen - a nemzeti érdekhez hasonlóan - a vallásszabadság érvényesüléséhez is ragaszkodunk” – írta.

 A miniszter szerint belegondolni is rossz, hogy milyen folyamatokat indított volna el az egyik legjelentősebb európai keresztény egyház vezetőjének szankciós listára helyezése.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)