Szijjártó: 280 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezett Magyarországra

Amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy dönt, az oltóanyagok azonnal felhasználhatók lesznek.

2021. március 4., 12:17

Szerző:

Újabb 280 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezett Magyarországra csütörtök reggel - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban kiemelte: a koronavírus elleni vakcinákat szállító kamionok már átlépték a határt, és amikor a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy dönt, az oltóanyagok azonnal felhasználhatók lesznek.

„Egyre élesebb az a verseny, amelyet az emberi élet és az emberi egészség megvédéséért, megmentéséért folytatunk” - mondta, hangsúlyozva: a számok Európa-szerte egyre rosszabbul alakulnak, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, az új mutánsok egyre agresszívebbek, és egyre fiatalabbak is egyre komolyabb bajba kerülnek a járvány miatt.

„Éles tehát a verseny az emberi életért, egészségért.” Ezt a versenyt szerinte akkor lehet megnyerni, ha van oltóanyag, és azokkal be lehet oltani az embereket. Oltani kell, minél gyorsabban, minél több embert! - mondta Szijjártó Péter.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Stellantis-csoport szentgotthárdi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. február 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.