Szeptember óta 21 ember halt meg kihűlés miatt Magyarországon

A fagyhalál többségüket fűtetlen helyiségekben érte. 

2022. november 26., 07:02

Szerző:

Huszonegyen fagytak meg az országban a szeptemberi hideg napok óta – adta hírül a Magyar Szociális Fórum pénteken. A fagyhalál áldozatainak többsége fűtetlen helyiségekben hűlt ki végzetesen, a többiek pedig a szabad ég alatt lelték halálukat, illetve kórházba szállításuk közben, vagy beszállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Az emberjogi fórum emlékeztetett arra, hogy a múlt télen 168-an fagytak meg, 2021-ben pedig egész évben 233-an.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalan Jézus című szobra az Assisi Szent Ferenc-templom előtt a IX. kerületi Bakáts téren. MTI Fotó: Kovács Tamás)

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.