Hevesi Kriszta: zsákutca a nyitott házasság

Többek között az ország első számú szexológusa volt Stohl Luca vendége a szerda esti Szenzitívben.

2021. november 24., 08:24

Szerző:

Ha szerda este, akkor Szenzitív Stohl Lucával. A műsorvezető ezúttal a szerelemről beszélgetett vendégeivel. A népszerű írónő, Hidas Judit arról mesélt, hogy egy negyvenes éveiben járó nő sokszor megalkuvásból, vagy gyávaságból marad egy olyan kapcsolatban, amit szerelemnek „csúfolnak”. Számos írása éppen ezt az érzést fogalmazza meg.

Für Anikó színésznő viszont arról beszélt Stohl Lucának, hogy már az ötvenen túl talált rá a mindent elsöprő szerelem. Ekkor ment férjhez Fekete Györgyhöz, majd kisvártatva megérkezett hozzájuk életük legnagyobb csodája, Andráska, akit örökbe fogadtak.

A Szenzitív vendége volt Puskás Tamás is, a Centrál Színház rendező-igazgatója, aki az ország egyik legnagyobb dívája, Básti Juli férje. A művész arról mesélt, milyen érzés rendezőként tanítani Básti Julit a színpadon, majd otthon férj és feleségként, „hétköznapi ember” módjára viselkedni. A rendező azt is elárulja, hogy annak idején szerelmes volt-e az ikonikus színművésznőbe, ahogy azt az egész ország tette.

A stúdióban volt még dr. Hevesi Kriszta is, aki egyebek mellett a szerelem biokémiájáról beszélt, valamint, hogy miért zsákutca a nyitott házasság. A műsorvezető arra is rákérdezett, hogy nyitott házasságban él-e a szexológusnő férjével, Hevesi Tamás előadóművésszel.

Az is kiderült a szerdai műsorból, hogy mi történik, ha elmúlik a szerelem. Meddig van értelme küzdeni a másikért, vajon létezik-e szép válás, vagy mindez csak az amerikai filmek szüleménye. Minderről dr. Szilvássy Rita mediátorral beszélgetett Stohl Luca szerda este a 168 YouTube csatornáján.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.