Szentkirályi Alexandráék falfestménnyel mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak

A csepeli polgármester szerint Magyarország példát mutatott Európának a vírus elleni védekezésben.

2021. szeptember 20., 12:55

Szerző:

A koronavírus-járvány elleni védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozóknak mondanak köszönetet azzal a Nők Magyarországért Klub és a 21. kerületi önkormányzat kezdeményezésére készült ötszáz négyzetméteres falfestménnyel, amelyet hétfőn avattak fel egy csepeli panelház falán, írja az MTI.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja közölte, a járványhelyzet nem múlt ugyan el maradéktalanul, ám a sikeres védekezésnek és a hatékony vakcináknak köszönhetően ma elmondhatjuk azt, hogy Magyarország Európa egyik legszabadabb és járványügyi szempontból is a legbiztonságosabb országa.

„Újra működik tehát az ország, amiért köszönet illeti a védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozókat, akik a nap huszonnégy órájában az emberi életekért küzdöttek” – tette hozzá. „Ugyancsak köszönet illeti a katonákat, a digitális oktatást megvalósító pedagógusokat, a kereskedelmi dolgozókat, valamint a családokat és a kisebb-nagyobb közösségeket, amelyek egymást segítették ebben a nehéz időszakban” – mondta.

„Hiszünk abban, hogy egy erős ország az erős közösségeken is alapszik, mi magyarok pedig meg tudtuk mutatni az elmúlt időszakban, hogy ha baj van, akkor számíthatunk egymásra” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere szintén köszönetet mondott a védekezésben résztvevőknek. „A jövőben is tegyünk meg mindent azért, hogy Európában példát mutassunk összefogásból, a vírus elleni védekezésből” – mondta a polgármester.

A falfestmény, a Színes Város Csoport alkotása a Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán látható. Egy kisiskolást ábrázol aki piros, szív alakú, „Köszönjük” feliratú léggömböt tart a kezében, a háttérben pedig egy egészségügyi dolgozó alakja látható. A falfestmény avatására általános iskolásokat is kivezényeltek, akik hasonló léggömböket tartottak a kezükben.

(Kiemelt kép: Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.