Szennyvízaknába dobta, és hagyta megfulladni öccsét egy fiú

Most minősített emberöléssel vádolják, javítóintézet várhat rá.

2021. április 20., 11:17

Szerző:

A tizenhárom éves kisfiú édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt Taktaharkányban egy családi házban. 2019 április második felében a kora esti órákban a fiú szülői felügyelet nélkül játszott a testvéreivel és unokatestvéreivel. A gyerekek között volt a fiú öccse is, aki akkor még nem volt egészen hároméves.

Az emberöléssel vádolt fiú erre az öccsére volt féltékeny, mert úgy érezte szülei jobban gondoskodnak róla, őt viszont elhanyagolják.

A játék közben a tizenhárom éves kisfiú felemelte az udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd az öccsét a kezénél, lábánál megfogta, és bedobta őt a színültig fekáliával telt derítőbe. Az aknafedelet ezután visszarakta a helyére, és még egy követ ráhelyezett nehezékként. Ezután anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleménye szerint a fiú ellen minősített emberölés bűntette miatt emeltek vádat, és javítóintézeti nevelését indítványozták.

A fiú anyjával és élettársával szemben gondozási kötelezettségük elmulasztása miatt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás is folyamatban van.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.