Szegények vagyunk és azok is maradunk – jósolja a Márton napi liba

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás, a libahús ugyanakkor a duplájára drágult, azaz a jóslat biztosan működik: akinek tavaly még megengedhette magának a libahúst, de idén már nem, az biztosan ritkábban fog jókat enni. 

2022. október 8., 19:34

Szerző:

Majdnem duplájába kerülhet a libasült Márton-napra, mint tavaly – derül ki az RTL Híradójából. A felénél is többel drágult a takarmány, miközben a víziszárnyasok szinte felét elvitte a madárinfluenza. Az általunk kérdezett szakértő a baromfihúsárak további, átlag 10 százalékos emelkedésével számol év végéig. A csirkecombért már 61 százalékkal többet kérnek, mint egy éve.

(Kiemelt képünk: Hízott libát csomagol egy dolgozó az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. kiskunfélegyházi üzemében 2016. december 5-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.