Százszobás szálloda épül Zalaegerszegen

A tervezett szállodát a kistérség vezető idegenforgalmi központjaként szeretné megvalósítani a helyi önkormányzat.

2023. január 3., 11:49

Szerző:

100 szobával, 9-10 ezer négyzetméteren épülhet új szálloda Zalaegerszegen – írja a Magyar Építők. A most lezárult közbeszerzés szerint az ALFATERV-2000 Építőipari, Tervező és Fővállalkozó Kft. készíti elő a négycsillagos, konferenciateremmel, borbemutató központtal, szaunavilággal rendelkező hotel építését a városban.

A szálloda tervezett főbb szolgáltatási egységei az alábbiak:

  • a szálloda vendégeit és a helyi keresletet is kiszolgáló desztinációs vonzerővel rendelkező 130 fős szállodai étterem terasz;
  • közösségi térként is működő, 40 fő befogadóképességű kávézó/pékség utcai kapcsolattal, szezonban terasz lehetőséggel;
  • 70 fős bor és gasztronómiai bemutató és látógatóközpont;
  • a konferenciakapacitás legnagyobb rendezvényterme egy 350 fős (széksoros ültetés esetén), 4 részre szekcionálható konferenciaterem lenne, további kisebb szekciótermek mellett;
  • wellness részleg (szauna világ különböző szaunákkal és gőz kezelésekkel, merülő medencével, kisebb fitnesz teremmel);
  • 100 parkolóhely mélygarázsban és további 30 felszíni parkoló.

A tervezésnél elsődleges szempontként jelölték a hosszú távon is fenntartható, időszakosan alacsony üzemeltetési költségű, energiahatékony épület létesítését – írja a lap. 

(Kiemelt kép: Zalaegerszeg. Fotó: MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.