Szabó Tímea feljelentést tesz a Fidelitas ellen természetkárosítás miatt

A Párbeszéd Magyarországért párt politikusa szerint a Fidelitas tagjai képtelenek elfogadni, hogy a főváros vezetése eltökélt a növény- és állatvilág természetes élőhelyeinek városi megteremtésében.

2021. június 28., 20:26

Szerző:

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesz a Fidelitas ellen természetkárosítás miatt. 

„A betonfétises ifjú fideszesek képtelenek elviselni azt, hogy Budapest vezetése eltökélt abban, hogy a város területén növekedjenek a növény- és állatvilág természetes élőhelyei. Ezek a fidelitasos barbárok most nem restelltek egy gyógyuló területet, gyeptársulást tönkretenni, amelyben védett növények és rovarok is voltak, így természetkárosítás bűntettét is elkövették”

– írja posztjában a Párbeszéd politikusa. Hozzáteszi: miközben gúnyt űznek a Fővárosi Önkormányzat Vadvirágos Budapest programjából, a méhlegelőkből és méhecskehotelekből, addig Nagy István agrárminiszter számos Facebook-posztjában hasonló programokat hirdet meg, sőt a minisztérium épületének tetejére méheket is telepített.

Szabó Tímea posztjában belinkelte a párbeszédes ökológus, Szabó Rebeka posztját, melyből kiderül, a parlagfű magja eddig a magas fűben nem tudott volna kikelni, de most a tarra nyírt füvön „szinte garantált”. Az ökológus-politikus azt leírja, hogy a csonkig lenyírt fű biztosan kiég a nyári hőségben, és porzik majd a föld, miközben a magas fű meg tudja védeni a talajt.

(Kiemelt kép: Fidelitas Facebook-oldala)