Szabó Tímea cáfolja a Szabad Európa cikkében megjelent állításokat

 
A párbeszédes politikus szerint valótlanságokat állítanak róla a cikkben.
 

2021. október 29., 11:08

Szerző:

A Szabad Európában megjelent, „Komoly belső vita után, Szabó Tímea felszólítása után lépett vissza Karácsony Gergely” című cikk több tényállítása nem felel meg a valóságnak – állítja a párt társelnöke. Szabó Tímea szerint a cikk címét ugyan később módosították, de még így valótlanságokat állítanak róla a cikkben.

A Szabad Európa azt írta: „Karácsony Gergely visszalépéséről az előválasztás után az a narratíva terjedt el, hogy a főpolgármester hosszas gondolkodás után maga jött rá, hogy tulajdonképpen nem is akar miniszterelnök lenni, és amúgy is kevesebb esélye van a végső győzelemre, mint Márki-Zay Péternek. Valójában azonban a Párbeszédben komoly feszültséget okozott, hogy alapvetően elhibázottnak tartották Karácsony kampányát, amelyre a pártnak semmi ráhatása nem volt. Végül Szabó Tímea társelnöknek kellett a sarkára állnia és megmondania Karácsonynak, hogy vállalja a felelősséget, és lépjen vissza”.

Szabó Tímea szerint :

– a döntést Karácsony Gergely hozta meg;

– Szabó Tímea nem szólította fel visszalépésre Karácsony Gergelyt, nem is sürgette Karácsony Gergely visszalépését;

– Szabó Tímea csak Karácsony Gergely döntése után értesült Karácsony Gergely visszalépéséről;

– a Párbeszéd, ahogyan az a cikk eredeti verziójában szerepel, csütörtökön nem is tartott elnökségi ülést (ez a cikkben később módosítva is lett);

– összességében ez a bekezdés teljesen tényszerűtlen: „A csütörtöki elnökségi ülésen végül Szabó Tímea társelnöknek kellett a sarkára állnia, és megmondania Karácsonynak, hogy vállalja a felelősséget az elrontott kampányért, és lépjen vissza”;

– egyebekben a Párbeszéd álláspontja a következő:

„A névvel vállalt nyilatkozatokat fenntartjuk, minden más kitaláció és semmi köze a valósághoz.”

Úgy tudjuk, Szabó Tímea jó eséllyel helyreigazítást fog kérni a Szabad Európától, amely frissítette ugyan a cikkét a cáfolattal, de fenntartja a – szerinte – valótlan állításait. Ha nem jár sikerrel, és az újság nem közli a helyreigazítást, akkor perel.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. április 21. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője expozét tart a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló előterjesztés törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 21-én. MTI/Illyés Tibor)

 

 

 

 

 

 

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.