Szabó Tímea cáfolja a Szabad Európa cikkében megjelent állításokat

 
A párbeszédes politikus szerint valótlanságokat állítanak róla a cikkben.
 

2021. október 29., 11:08

Szerző:

A Szabad Európában megjelent, „Komoly belső vita után, Szabó Tímea felszólítása után lépett vissza Karácsony Gergely” című cikk több tényállítása nem felel meg a valóságnak – állítja a párt társelnöke. Szabó Tímea szerint a cikk címét ugyan később módosították, de még így valótlanságokat állítanak róla a cikkben.

A Szabad Európa azt írta: „Karácsony Gergely visszalépéséről az előválasztás után az a narratíva terjedt el, hogy a főpolgármester hosszas gondolkodás után maga jött rá, hogy tulajdonképpen nem is akar miniszterelnök lenni, és amúgy is kevesebb esélye van a végső győzelemre, mint Márki-Zay Péternek. Valójában azonban a Párbeszédben komoly feszültséget okozott, hogy alapvetően elhibázottnak tartották Karácsony kampányát, amelyre a pártnak semmi ráhatása nem volt. Végül Szabó Tímea társelnöknek kellett a sarkára állnia és megmondania Karácsonynak, hogy vállalja a felelősséget, és lépjen vissza”.

Szabó Tímea szerint :

– a döntést Karácsony Gergely hozta meg;

– Szabó Tímea nem szólította fel visszalépésre Karácsony Gergelyt, nem is sürgette Karácsony Gergely visszalépését;

– Szabó Tímea csak Karácsony Gergely döntése után értesült Karácsony Gergely visszalépéséről;

– a Párbeszéd, ahogyan az a cikk eredeti verziójában szerepel, csütörtökön nem is tartott elnökségi ülést (ez a cikkben később módosítva is lett);

– összességében ez a bekezdés teljesen tényszerűtlen: „A csütörtöki elnökségi ülésen végül Szabó Tímea társelnöknek kellett a sarkára állnia, és megmondania Karácsonynak, hogy vállalja a felelősséget az elrontott kampányért, és lépjen vissza”;

– egyebekben a Párbeszéd álláspontja a következő:

„A névvel vállalt nyilatkozatokat fenntartjuk, minden más kitaláció és semmi köze a valósághoz.”

Úgy tudjuk, Szabó Tímea jó eséllyel helyreigazítást fog kérni a Szabad Európától, amely frissítette ugyan a cikkét a cáfolattal, de fenntartja a – szerinte – valótlan állításait. Ha nem jár sikerrel, és az újság nem közli a helyreigazítást, akkor perel.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. április 21. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője expozét tart a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló előterjesztés törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 21-én. MTI/Illyés Tibor)

 

 

 

 

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.