Megkörnyékezte a Fidesz a bajai ellenzéki lángosost, hogy induljon polgármesternek, a férfi közzétette a levelezést

2019. augusztus 6., 12:49

Szerző:

Szabó Richárd a bajai ellenzék egyik legismertebb alakjává vált. Korábban nem politizált aktívan – főleg erről ismerték a helyiek, hogy rászorulóknak ad ételt a lángosozójában –, rabszolgatörvény elleni tüntetések idején azonban nyíltan kezdte bírálni a Fideszt, ismertsége miatt üzenetei sokakhoz eljutottak. Az azóta eltelt időben már az ellenzéki pártokkal, elsősorban a baloldallal együttműködve politizál és készül az őszi önkormányzati választásokra.

A fideszesek februárban még homoszexualitásával próbálták zsarolni, július végén viszont már arra kérte a párt , hogy induljon el a polgármesteri posztért.

– számolt be róla a Facebook-oldalán. Miután többen hazugsággal vádolták meg, közzétette  a levelezés részleteit is. Azt írja, hogy hagyta, hogy az eddig meg nem nevezett bajai fideszes politikus felvezesse a témát, végül azt írta, hogy induljon el a polgármesteri posztért az ellenzéki pártokkal szemben. Kitért arra is, hogy a baloldali pártok jelöltje nem esélyes a győzelemre, eghyszerűen azért, mert nő.

Szabó Richárd egy hetet adott a fideszes politikusnak, hogy vállalja a levelezést, ellenkező esetben ő hozza nyilvánosságra a nevét.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.