Szabadlábon a Kutyapárt két társelnöke, egyiküknél házkutatást tartottak

Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát csütörtök hajnali fél egy környékén vitték el a rendőrök, mert többszöri felszólítás ellenére is visszamentek az úttestre. Kovácsnál kábítószergyanús anyagot találtak, ami miatt házkutatást is tartottak nála.

2022. július 14., 10:45

Szerző:

A hosszúra nyúlt szerdai katás tüntetésen elvitték a rendőrök a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökét. A két társelnököt hajnali fél egy környékén bilincselték meg az Erzsébet híd budai hídfőjénél. Az egyik rendőr elmondása szerint Dömét a Kováccsal szembeni intézkedés zavarása miatt állítják elő, mert „gátolta a munkájukat”.

Ferencváros polgármestere csütörtök reggel azt mondta, hogy még nem engedték el a rendőrök a kerület alpolgármesterét, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökét, Döme Zsuzsannát, akit csütörtökre virradó éjjel vittek el az Erzsébet hídról. Baranyi Krisztina azt mondta az ATV Start című műsorában, hogy a politikust éjszaka óta az egyik rendőrörsről a másikra szállítják.

A párt Facebook oldalán viszont megjelent egy szűkszavú – de annál beszédesebb képekkel – poszt kora délelőtt, hogy „ismét szabadlábon”.

A hvg.hu-nak a rendőrség elárulta, hogy Kovács Gergely lakásán kutatást is tartottak, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak. Mindkettejüket az I. Kerületi Rendőrkapitányágon hallgatták ki.

(Kiemelt kép forrása: MKKP Facebook)

18:05

Felkaptuk a fejünket: az év lakóháza közönségszavazásán egy kisújszállási „mediterrán” családi ház lett az első, a magyar települések látványvilágának tipikus képviselője a kádári kockaházakat követő rendszerváltás utáni korban. Hogyan terjedt el, kik alakítják az építészeti közízlést, miért esik nagyon messze a tervezők stílusa a közönség igényeitől, miért fontos a telekméret, a kert, s miféle térkövezett zsákutcába vezet az utunk – ezekről beszélgettünk Tamáska Máté egyetemi tanárral, szociológus-műemlékvédővel, a város- és falukutatás, az építészetszociológia művelőjével.