Sűrűbben jár a 105-ös és a 178-as busz

A Lánchídon mindennap reggeltől estig jelentősen sűrűbben, átlagosan 2-3 percenként lehet átkelni közösségi közlekedéssel.

2023. március 20., 12:43

Szerző:

Sűrűbben jár a 105-ös és a 178-as busz hétfőtől, így könnyebb lesz az átkelés a Lánchídon – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, hogy folyamatosan növekszik a Lánchídon közösségi közlekedéssel átkelők száma: a 2022. decemberi 11 500-ról márciusra 13 000 fölé nőtt a napi utasforgalom, ami a tavasz beköszöntével, valamint a turistaforgalom bővülésével várhatóan tovább erősödik.

A járatsűrítésről azt közölték, hogy az eddigiekhez képest átlagosan öttel több jármű közlekedik óránként Buda és Pest között, így csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen is átkelhetnek a továbbra is felújítás alatt álló Lánchídon.

A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon.

A felújítás előtt 1080, január óta 1350, március 20-tól pedig már 1650 férőhelyet biztosít a BKK óránként és irányonként a Lánchídon csúcsidőszakban – tették hozzá.

(Kiemelt kép forrása: BKK)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.