Súlyos repülős baleset történt a budakeszi repülőtéren

Orra bukott, majd felborult egy motoros kisrepülő Budakeszin. A katasztrófavédelem vasárnap este arról adott hír, hogy a helyszínre a fővárosi és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

2022. június 5., 21:39

Szerző:

Felborult egy motoros kisrepülő a budakeszi repülőtéren – adta hírül vasárnap este a Katasztrófavédelem a hivatalos honlapján.

Az esetről azt írták: a leszállópályán orra bukott, majd felborult egy motoros kisrepülő Budakeszin, a Farkashegyi repülőtéren. A balesethez a fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik a helyszín biztosításában nyújtanak segítséget.

A jármű utasát a mentők ellátják.

A repülőtérre a fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki – írta az Index.

Tavalyelőtt decemberben egy hasonló esethez riasztották az esztergomi repülőtérre a tűzoltókat, rendőröket és mentőket. Ott egy egyszemélyes repülőgép felszállás közben borult fel, komolyabb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A helyszínre érkező mentősök a pilóta sérüléseit nyolc napon belül gyógyulónak minősítették.

Szolnokon is volt hasonló baleset néhány évvel ezelőtt: ott a Magyar Honvédség egyik kiképző repülőgépe szenvedett balesetet leszállás közben. A két pilóta elhagyta a gépet; egyiküket a Honvédkórház égésplasztikai osztályára szállították, a másiknak nem esett baja.

 

(Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.