Stummer János: Varga Judit hazudott

A jobbikos politikus hazugsággal vádolja az igazságügyi minisztert.

2021. november 30., 16:52

Szerző:

Stummer János, a Magyar Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a Facebookon osztotta meg David-Maria Sassoli EP-elnöknek címzett nyílt levelét. A jobbikos politikus állítása szerint Varga Judit igazságügyi miniszter hazudott az Európai Parlament delegációjának budapesti látogatásakor, amikor azt állította, hogy „Magyarországon ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik a Pegazus-ügyben”.

Stummer posztjában azt írja:

„Ez nem igaz, Varga Judit félrevezette a delegációt, hiszen épp a Fidesz képviselői szabotálták már el két alkalommal is a vizsgálóbizottság felállítását”.

 „Az Önök jelentésében azt olvastam, hogy Varga Judit igazságügy-miniszter azt a tájékoztatást adta a delegációnak a Pegazus-üggyel összefüggésben, hogy azzal kapcsolatban »ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik« Magyarországon. A valóság ezzel szemben az, hogy

a Nemzetbiztonsági bizottságban többségben lévő kormánypárti képviselők először 2021. szeptember 20-án, másodszor 2021. október 18-án szavazták le azt az indítványomat, hogy ebben az ügyben a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény vonatkozó rendelkezései alapján úgy nevezett ténymegállapító vizsgálat indulhasson.” 

– áll a jobbikos politikus bejegyzésében. 

Az EP tényfeltáró delegációja még szeptember 29-e és október elseje között látogatott Magyarországra abból a célból, hogy felmérjék a magyar sajtó és a tudományos élet helyzetét, valamint a kisebbségek jogainak és a szélesebb jogállamiság érvényesülését. A látogatásról készült beszámolóból kiderül, hogy a látogatás közben többször is szóba került a Pegasus-ügy és a Varga Judittal való találkozáskor elhangzott, hogy az ügyben parlamenti vizsgálat folyik az ellenzék vezetésével. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az igazságügyi minisztert, válaszát amint megkapjuk, közzé tesszük.

(Kiemelt kép: Stummer János, a Jobbik vezérszónoka felszólal az Országos Kereskedelmi Nyilvántartási Rendszer működéséhez szükséges egyes törvények módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 20-án. Fotó: Kovács Attila / MTI)