Növeli a hatékonyságot a kutyák jelenléte a munkahelyen

A kutyák oldják a stresszt és javítják a munkatársak közötti kommunikációt. 

2022. október 3., 17:10

Szerző:

Egy négylábú jelenléte az irodában még a kutyátlanok jelentős része szerint is csökkenti a munkahelyi stresszt, növeli a motivációt és javítja a munkatársak közötti kapcsolatot és kommunikációt – írja a 24.hu.

Javuló hangulat és munkamorál

Az irodai kutyák révén barátságosabbá válik a munkahelyi légkör, nem beszélve arról, hogy a mindennapi hajtásban a kis kedvencek stresszoldóként segítik a jó közérzet megőrzését.  A nagyobb motiváció és a kollégák közötti ideális kommunikáció szintén a kutyabarát munkahely előnyei közé sorolható, így téve hatékonyabbá a munkával töltött időt.

A Purina Magyarország szeptemberi reprezentatív kutatásából kiderült, hogy jelenleg a 18-65 éves lakosság tekintetében minden 9. irodai munkavállaló dolgozik olyan helyen, ahová magával viheti házi kedvencét, pedig amennyiben munkáltatója engedélyezné, mintegy 48 százalékuk élne ezzel a lehetőséggel. A 18-39 éves korosztály számára a munkahelyválasztás során is kritérium, hogy kutyáját nap mint nap otthon kell-e hagynia, vagy az vele tarthat az irodába: ha két, közel hasonló feltételeket kínáló pozíció közül kellene választaniuk, a megkérdezettek 16 százaléka esetében a kutyabarát munkahely fontos szempont lenne a döntés során.

A munkaadók is jól járnak, hiszen a boldog munkatársak sikeresebbek a munkavégzésben, ha nem azon kell aggódniuk, négylábú kedvencük épp mit csinál nélkülük. 61 százalékuk úgy véli, háziállata jelenlétében nem csak hatékonyabban dolgozik, de 56 százalékuk szerint bűntudatot sem kell éreznie, így teljes nyugalommal és odafigyeléssel végezheti a feladatát.

(Kiemelt fotónk: Buddha, az irodai kutya. Fotó: Szántai Edina/168.hu)

15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.