Soros György: A magyarok áprilisban kiszavazhatnak a hatalomból egy autokrata vezetőt

Videó – A milliárdos üzletember kritikus évet jósol az emberiségnek. 

2022. február 1., 20:28

Szerző:

A magyar származású milliárdos a Stanford Egyetem „Nehéz választások a világ demokráciái előtt” című rendezvényén egy mondat erejéig kitért az április magyar választásokra is a főleg a kínai helyzetet elemző beszédének bevezetőjében – írja a CNN.

Az előadás bevezetőjében a 91 éves üzletember és filantróp az 1936-os berlini olimpiához hasonlította a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiát. Soros úgy fogalmazott, hogy az esemény lebonyolításával „a világ leghatalmasabb autoriter állama” csak a rendszere igazolására szeretné megszervezni a nemzetközi versenyt.

Az április 3-i magyar választással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a magyar választók minden nehézség ellenére elküldhetnek a hatalomból egy autokrata vezetőt.” Ezek az események pedig az orosz-ukrán feszültség végkimenetelével, illetve a francia elnökválasztás eredményével együtt jelentősen befolyásolják Európa sorsát. 

A videó magyarul is feliratozva van. 

(Kiemelt képünk: Soros György. Fotó: Shuttertstock)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.