Soros György: A magyarok áprilisban kiszavazhatnak a hatalomból egy autokrata vezetőt

Videó – A milliárdos üzletember kritikus évet jósol az emberiségnek. 

2022. február 1., 20:28

Szerző:

A magyar származású milliárdos a Stanford Egyetem „Nehéz választások a világ demokráciái előtt” című rendezvényén egy mondat erejéig kitért az április magyar választásokra is a főleg a kínai helyzetet elemző beszédének bevezetőjében – írja a CNN.

Az előadás bevezetőjében a 91 éves üzletember és filantróp az 1936-os berlini olimpiához hasonlította a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiát. Soros úgy fogalmazott, hogy az esemény lebonyolításával „a világ leghatalmasabb autoriter állama” csak a rendszere igazolására szeretné megszervezni a nemzetközi versenyt.

Az április 3-i magyar választással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a magyar választók minden nehézség ellenére elküldhetnek a hatalomból egy autokrata vezetőt.” Ezek az események pedig az orosz-ukrán feszültség végkimenetelével, illetve a francia elnökválasztás eredményével együtt jelentősen befolyásolják Európa sorsát. 

A videó magyarul is feliratozva van. 

(Kiemelt képünk: Soros György. Fotó: Shuttertstock)

Meghalt egy ember Budapesten, egy erzsébetvárosi társasházi lakásban keletkezett tűzben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedden az MTI-vel.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4072-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3702-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.