Sokkoló fotóval figyelmezteti a petárdázókat a mentőszolgálat

Saját biztonságunk mellett a háziállatok védelmére is felhívják a figyelmet.

2023. december 31., 12:14

Szerző:

A mentők minden szilveszterkor találkoznak olyan pirotechnikai eszköz által okozott balesettel, amik életre szóló sérülést okoznak – írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat. A poszthoz mellékelt képen egy összeroncsolt kézről készült röntgenfelvétel látható. Azt kérik, mindenki ossza meg a képet, hátha ezzel is sikerül csökkenteni a petárdabalesetek számát.

Egy másik posztban a háziállatok védelmére hívják fel a figyelmet. "A tipikus szilveszteri esetek mellett (alkoholfogyasztás, a pirotechnikai eszközökkel történő balesetek) fokozott figyelmet kell fordítani a háziállatok védelmére. Sajnos olyan esethez is kérték már a mentők segítségét, amikor szilveszterkor a szomszéd folyamatos petárdázása miatt saját kutyája harapta meg súlyosan a gazdáját" – írták a bejegyzésben.

Ilyenkor nem csak egymásra kell odafigyelnünk, hanem kedvenceinkre is: vigyázzunk rájuk – zárult a bejegyzés.

(Képünk illusztráció /Pexels)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.