Sokadszorra zárták ki a Magyar Hangot a Kormányinfóról

Amikor azt kérdezték a bejáratnál, mi alapján dől el, ki mehet be, a miniszterelnök annyit mondott: „a sajttájokat nem én szervezem, én csak beszélek”.

2021. június 24., 16:35

Szerző:

A Magyar Hang szerkesztőségének valamiért már nem küldenek meghívót a csütörtöki kormányinfóra. Általában egy nappal korábban szoktak meghívót küldeni, a megadott határidőig regisztrálhatnak az újságírók. A lap munkatársa – meghívó híján –  a bejáratnál próbálta megtudni Orbán Viktortól és Gulyás Gergely minisztertől, hogy mi alapján dől el, ki mehet be, és ki nem. Gulyás annyit mondott: „Kovács Zoltán”, Orbán pedig azt, hogy „a sajttájokat nem én szervezem, én csak beszélek”. A Magyar Hanghoz hasonlóan a Direkt36-ot sem engedték be aznap – írta a 444. 

A Magyar Hang ezen a héten is csak a bejáratig jutott, egyszerűen becsukták előttük az ajtót. A sajtótájékoztatón aztán Kósa András, a Népszava újságírója kérdezte meg, miért nem küldenek nekik meghívót.

„Öntől reméljük a képviseletüket” 

– válaszolta Gulyás mosolyogva.

A magyar sajtó jelentős részéhez hasonlóan korábban a Magyar Hang is rendszeresen kérdezett a csütörtöki kormányinfókon. Két hete – több mint fél év után – ismét személyesen lehetett kérdezni, ráadásul váratlanul Orbán Viktor is felbukkant, aki a járvány kirobbanása óta egyszer sem állt ki itthon újságírók elé.

 

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.