Bajban lehet több önkormányzat az EP-választáson az adatközléssel, mert az internetszolgáltatóik tulajdonosait letartóztatták

2019. május 8., 15:16

Szerző:

Több önkormányzatnak gondot okozhat az európai parlamenti képviselők választásának a lebonyolítása, ha a kecskeméti székhelyű Opticon Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft.-vel, valamint a Vidékháló Telekommunikációs Kft.-vel kötöttek szolgáltatási szerződést - tudta meg a 168 Óra.

A cégek működése ugyanis napról napra bizonytalanabb, mivel a vállalkozások ügyvezetőjét és tulajdonosait a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága március végén letartóztatta, a vagyonukat zárolták.

A cégvezetőket bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják, az ügyben 11 személyt helyeztek előzetes letartóztatásba, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság április 29-én hatvan nappal meghosszabbított. A költségvetési kárérték az ügyben 4, 8 milliárd forint.

Mindkét cég szerte az országban biztosít internet, telefon, valamint televíziós szolgáltatást, a hálózatfejlesztéseik nagyrészt uniós támogatásból valósultak meg.

Megkeresésünkre a Nemzeti Választási Iroda azt közölte: azokon a településeken, ahol bármely okból szolgáltatás kiesik, akkor a választás lebonyolító szervezetek tudnak biztosítani alternatív kapcsolódási lehetőséget.