Soha nem vásároltunk annyi üzemanyagot, mint idén

Rekordszintre emelkedett a márkás benzinkutak üzemanyagforgalma az első háromnegyed év alatt.

2022. október 18., 12:21

Szerző:

Az első három negyedév során 41 százalékkal több 95-ös benzin fogyott az előző év hasonló időszakához képest a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainak kútjain – tette közzé hétfőn a szervezet. Ez szám szerint 1168 millió liter benzint jelent. Ennél csak 2007-ben fogyasztott többet Magyarország, akkor 1194 liter fogyott. Normál gázolajból 37 százalékkal vásároltak többöet a márkás hazai kutakon. A termékből 2,1 milliárd litert adtak el, ami soha nem látott szint – írta a Népszava.

Ezzel együtt viszont a „prémium” üzemanyagok iránti kereslet csökkent. A két ellentétes folyamat következtében az összes benzin iránti kereslet „csak” 23 százalékkal nőtt, 1307 millió liter kelt el. Ez a mennyiség pedig abszolút rekordnak számít. A MÁSZ-hálózatokon így összesen 3,6 milliárd liter üzemanyag fogyott, ami 26 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A szakértők a rekordszintű forgalmat a tavaly november közepén bevezetett üzemanyagárstoppal magyarázzák.

(Fotó: Szántai Edina/168.hu)

Tegnap 20:15

A Borsod megyei Sajószentpéter levegőminősége főként amiatt a legrosszabb az országban, mert itt található a legtöbb olyan háztartás, ami továbbra is fával, szeméttel kénytelen fűteni, hogy spóroljon a rezsin, tűzifára ugyanis nincsen pénz.