Sofőr viszi munkába a tankerületi igazgatót

Bognár Lászlónak, a  Szigetvári Tankerületi Központ vezetőjének Hadházy Ákos szerint nincs jogosítványa.  A tankerületi igazgató otthona csaknem ötven kilométerre van a munkahelyétől. A Klebelsberg Központ szerint a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és autót sem kapnak személyes használatra. 

2022. október 21., 21:27

Szerző:

Hadházy Ákos azt állítja, Bognár Lászlót sofőr várja és minden reggel szolgálati autó hozza-viszi az otthona és a munkahelye közötti nagyjából ötven kilométeren – írja az RTL

Ordít a különbség a tankerületi központok és az iskolai büdzsé között

A Szigetvári Tankerületi Központ korábban azzal került be a hírekbe, hogy augusztus végén kétnapos csapatépítő programra költött el több százezer forintot. A programban borvacsora és drávai hajótúra is szerepelt, miközben az iskolákban már azt kellett felmérni, hogy a magas energiaárak miatt át tudnak-e állni fatüzelésre. Bognár László akkor azt közölte az RTL-lel, hogy a csapatépítőn a tankerület 23 munkatársa vett részt, és „a tankerületi működés tapasztalatait, illetve az elkövetkező időszak feladatait” vitatták meg. A programról szóló tájékoztató e-mailben valóban szerepel egy 45 perces munkaértekezlet a siklósi vár lovagtermében, ahogy ebédek, borvacsora, kirándulások, vagy éppen egy drávai hajótúra is. 

„Ez a kettősmérce döbbenetes, hogy a tankerületek mit engednek meg maguknak házon belül, és közben hogyan tartják fenn az intézményeket. Mert az intézményekben folyamatosan szednek be pénzt, be kell vinni a gyerekeknek most már a nyomtatáshoz papírt, mindenféle eszközöket kérnek be, mert egyszerűen nincs megfelelő anyagi háttere annak, hogy az intézményt normálisan működtessék” – nyilatkozta az RTL-nek Nagy Erzsébet, Pedagógusok Demokratikus Szakszerveztének ügyvivője. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.