Közel egymillió forintot kapott egy ismeretlentől egy siófoki hajléktalan

2020. június 22., 21:51

Szerző:

Egy ismeretlen jótevő közel egymillió forinttal segített egy utcára került siófoki férfin - szúrta ki a hétfői RTL Híradójában az Index.

Az idős és beteg férfi márciusban lett hajléktalan, miután kirúgták a munkahelyéről, és az albérletét is elvesztette. Egy padon élt, egészen júniusig.

A férfira egy fiatal nő figyelt fel, aki megsajnálta és úgy döntött, a Facebookon kér segítséget a nevében.

Néhány órával később

egy fiatal férfi odasétált a parkban ülő hajléktalanhoz, és egy zacskóban 980 ezer forintot adott a kezébe - ezután továbbállt.

Az ismeretlenről csak az derült ki, hogy egy fiatal férfi, aki azt mondta, a pénz nagyjából egy évi lakhatásra elegendő.

Az összeg jelenleg a siófoki önkormányzatnál áll letétben, mert attól tartottak, hogy elveszik/kicsalják a pénzt a hajléktalantól. Az összeg Innen a tapolcai önkormányzathoz kerül majd, ahonnan azt ígérték, segítenek lakást szerezni a férfinak.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.