Sínekre helyezett betondarabokra futott egy vonat Rákos és Rákoshegy között

A rendőrség ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

2021. október 29., 19:14

Szerző:

Sínekre helyezett betondarabokra futott egy vonat péntek délután Budapesten a X. kerületben; a rendőrség ismeretlen tettes ellen eljárást indított – írta az MTI.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Sülysápról 14.24-kor indult, a Keleti pályaudvarra tartó S60-as vonat Rákos és Rákoshegy között sínekre helyezett betondarabokra futott. Az eset során senki sem sérült meg. A helyszínelés végéig Rákos és Rákoshegy között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, ezért a délutáni órákban megnőtt a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon. Késő délután már ismét két vágányon haladhattak a vonatok Rákoshegy és Rákos között. A késések fokozatosan csökkennek, este helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés az újszászi vonalon – tették hozzá.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a vonaton mintegy százan utaztak, számukra a vasúttársaság mentesítő járatot biztosított a továbbutazáshoz. A fővárosi hivatásos tűzoltók az utasok biztonságos átszállását segítették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa, Sári Tamás elmondta: a rendőrség vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: 168.hu | Merész Márton)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.