Simonka György: Övön aluli Lázár nyilatkozata, talán még törvénytelen is

A költségvetési csalással is gyanúsított fideszes Simonka György szerint Lázár János soha nem fogja tudni überelni azt az ezernyi fejlesztést, amit ők az elmúlt években közös erővel sikeresen megvalósítottak.

2021. május 3., 17:12

Szerző:

Simonka György az ATV-nek reagált a vele kapcsolatos kijelentésekre, amelyeket Lázár János mondott a Telexnek. A volt kancelláriaminiszter egyebek mellett azt mondta, Simonka a bíróságon fogja befejezni a politikai pályafutását, és az a baj vele, hogy közéjük került.

Hogy ki meddig politizál, azt nem Lázár János dönti el – reagált Simonka. „Én a dél-békési körzetben, amit sokan baloldalinak tartanak, háromszor kaptam bizalmat az itt élőktől, akik engem jól ismernek, és tudják, honnan indultunk, valamint azt is, hogy milyen sok és szép dolgot hoztunk létre az elmúlt három ciklusban.”

Simonka hozzátette: ha nem nyert volna a körzetében, akkor a Fidesznek nincs kétharmada, és Lázár sem kerülhetett volna „ilyen megtisztelő pozíciókba”. Övön alulinak tartja, hogy az egykori miniszter belekeverte az ügyét az interjúba, sőt szerinte törvénytelen is egy folyamatban lévő ügyről ítéletet vizionálni.

Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019. augusztus 21-én harminchárom ember ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A politikus végig tagadta a vádakat.

Nemcsak Simonka Györgyről tett erős kijelentéseket Lázár, hanem Tarlós István korábbi budapesti főpolgármesterről is. Róla azt mondta, hogy „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja”. Az ATV-nek erre úgy reagált Tarlós, hogy Lázár egy korábbi nyilatkozatát idézte, amely szerint „méltatlan, hogy Tarlós veszített, Tarlós jó polgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony”. Tarlós azt is mondta: „Úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette.”

(Kiemelt kép:Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke (b) és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára medgyesegyházi dinnyét eszik a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt, a Vidéki Mustra termelői piac rendezvényén, amelyen a magyar dinnyét népszerűsítik. Fotó: MTI | Kallos Bea)

 

 

 

 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.