Simicska Lajos: Ez az ország túlélte az oroszokat, és Orbán Viktort is túl fogja élni

2017. december 1., 23:59

Szerző:

Az RTL Klub most hozta nyilvánosságra a teljes interjút, amelyet azután készített, hogy a Fidesz volt pénztárnoka, miniszterelnökkel a hírhedt G-napon szakító oligarcha „Orbán egy geci” felirattal fújt le egy Soros-plakátot. A 20 perces beszélgetésből idézünk néhány részletet:

Fotó: Magyar Narancs/Németh Dániel

 „Bosszantott, hogy ennyire hazug az egész. (...) Az egész kamu. (...) Súlyos problémákat fog okozni. Ez mélyen beült az emberek lelkébe. Nagyon nehéz lesz jóvátenni és gyógyítani Ez már nem szint. A béka segge alatt van az egész.” (A Soros-plakátokról)

„Nem tudok jobbat kitalálni. Ez a véleményem az egészről.” (Az „Orbán egy geci” feliratról)

 „Á, dehogy”. (A kérdésre, hogy Orbán elhiszi-e a Soros-tervről szóló kampány állításait.)

„Abban, hogy ez az ország ide jutott, és maffiaállam épült ki, nekem volt szerepem, van felelősségem, és ettől a felelősségtől nem szaladok el. (...) Részt vettem benne, támogattam, segítettem.”

„Kijött a száján ez a mondat, amit én soha nem tudok megbocsátani, ami nekem hazaárulással ér fel, hogy megveszi azt nekem a Roszatom. Én pedig hazaárulásban nem veszek részt. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy állj, Lajos. Amikor kijött a száján a Roszatom, akkor ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna. Akkor egy darabig néztük egymást.” (Az RTL Klub esetleges megvásárlása kapcsán.)

„Atombombák nincsenek ebben az országban. Ezt csak az emberek tudják megváltoztatni. Nincsenek csodafegyverek.”

„Öngyilkosnak tart engem?” (A kérdésre, hogy van-e Orbánra nézve terhelő dokumentum a kezében.)

„Soha nem tartottam semmire. Egy tehetségtelen senki. Mindig is az volt, meg az is marad.” (Mészáros Lőrincről)

„A 2018-as választás nincs lejátszva. A Jobbik fogja nyerni.”

„Ez az ország túlélte a tatárokat, túlélte a törököket, túlélte a Habsburgokat, túlélte az oroszokat és Orbán Viktort is túl fogja élni. Ez egy erős nemzet.”