Sikeresen megműtötték a Jókai utcai házomlásban megsérült táncos gerincét

A 26 éves balerina volt a legsúlyosabb sérültje a luxusberuházás szakszerűtlen kivitelezésének. 

2022. július 3., 13:29

Szerző:

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét, adott ki tájékoztatást szombat este a Budapesti Operettszínház. A közlemény szerint a fiatal művész szervezete „reménykeltően jól reagált a műtéti beavatkozásra, életfunkciói kedvezőek” – írja a Telex.

Mint arról elsők között számoltunk be hétfő reggel 9.45 körül a Jókai utca 1. teljes tetőzete beomlott. Helyszínen tartózkodó kollégának akkor arról számoltak be, hogy egy embert azonnal elvittek a mentők, egyvalakit elláttak, és úgy tűnik viszonylag jól van, egy másik személy pedig fekszik a mentő mellett a földön, róla semmit sem tudni. Mint később kiderült a ráépítés közben történt baleset legsúlyosabb sérültje az Operettszínház 26 éves balerinája.

A színház csütörtökön jelezte, hogy súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett fiatal táncművészünket már nem tartják mesterséges altatásban, állapota stabil, folyamatosan javul. Akkor jelezték azt is, hogy hamarosan újra megműtik a gerincsérülése miatt. Az Operettszínház a főigazgató kérésére imaláncot indított a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt imádkoznak balerinájuk gyógyulásáéért – írja a lap.

(Kiemelt képünk: Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. MTI/Mihádák Zoltán)